tiistai 3. joulukuuta 2013

Levyuutuudet joulukuussa


Joulukuussa 2013 Lasten oman radion levyuutuuksissa kuullaan eksoottisia säveliä sekä kirjallista musiikkia ja vielä muutamia maistiaisia ensi vuonna ilmestyviltä levyiltä.

Pieni Tiikeri
Maailman musiikin keskuksen marraskuussa julkaisema Pieni Tiikeri tarjoaa maistiaisia maailman musiikkikulttuureista. Levyllä esiintyy lukuisia Suomeen muuttaneita aritsteja, mm. Arnold Chiwalala; Pole Pole (Tansania), Cinta Hermo (Espanja), Nefes (Turkki / Uusi-Seelanti), Pape ja Kasumai (Senegal / Togo / Gambia) ja Patalino (Kap Verde). Levyllä esiintyvät myös intialais-suomalainen Shava sekä Sierra Maestra Kuubasta käsin.

Varoitus postinkantajalle (Olen matkoilla vähän aikaa)
Piritta Porthan on säveltänyt ja esittänyt uuden kirjansa laulut. Kirja ja sen laulut ovat kuvaus "maitohampaiden ja pilvilampaiden" täyttämästä lapsuudesta. Kirja on riimillisten runojen siivittämä matka pohjoisen Suomen tuntureille, rannikkoseutujen aurinkoisiin kesiin ja koti-Helsinkiin. Basambooksin julkaisemassa kirjassa on myös Kaisa Rekisen hauska kuvitus.

Mopo: Jee!
Jo viime vuonna julkaistu freejazz-levy lapsille soi nyt Lasten oman radion levyuutuuksissa, koska löysimme tämän mahtavuuden vasta nyt! Mopo hämärtää aikuisten ja lasten taidemusiikin rajaa - ja kuka sellaista rajaa on ikinä ollu piirtämässäkään! Mopon musiikkia kuunnellessa voi miettiä kaikkea, mitä äänet tuovat mieleen. Jokainen tapa kuunnella on oikea.

Näiden kolmen levyn lisäksi Lasten oman radion levyuutuuksissa kuullaan uusia, virallisesti vasta ensi vuoden puolella julkaistavia lauluja näiltä artisteilta ja levyiltä: Jukka Takalo, Soiva Siili sekä Vastarannan orkesteri, Zapliini, Velhovaarin lauluja, Pellekaija Pum

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti