lauantai 14. heinäkuuta 2012

Divari on ystävä

Heinäkuinen tervehdys!

Olen kiertänyt divareja Helsingissä, Vantaalla sekä Turussa ja löytänyt paljon hienoja ja osin myös harvinaisia levyjä, jotka kaikki saatetaan radioonkin soimaan vähitellen. Yksittäisen lp:n siirtäminen radiokoneelle on vaan sen verran hidasta hommaa, ettei niitä ehdi ihan liukuhihnameiningillä sinne laittaa. Juuri nyt lähti soittoon Harri Saksalan Hassu haitarimies ja uudet ystävät, joka on odottanut vuoroaan jo pari kuukautta, ja jonossa on arviolta 50 levyä. Mutta eikö olekin hauska tietää, että uusia levyjä tulee vähitellen soittoon eivätkä ne ihan heti lopukaan!

Keräily muuttui siis nyt kesän aikana aivan oikeaksi harrastukseksi. Olen tilaillut levyjä huuto.netistä ja jättänyt yhteystietoni useaan divariin. Olen myös ollut yhteydessä muutamiin netin kautta löytämiini lastenmusiikin tekijöihin ja harrastajiin sekä tilaillut eri kustantajilta listoja heidän julkaisuistaan. Kotimaisen lastenmusiikin diskografia on vielä vain keskeneräinen excel-tiedosto, mutta jonain päivänä saatte verkkoon hienon ja kattavan esityksen. Tätä on myös mielettömän hienoa tehdä - koko ajan löytää itselle uusia levyjä ja hienoja, osin unodettuja lastenlauluja. Lasten oma radio pitää huolen siitä, etteivät nämä aarteet unohdu lopullisesti. Luonnollisesti lisään soittoon myös kaikki uudet julkaisut sitä mukaa kun niitä tulee. Nyt jo moni lastenmusiikin tekijä osaa oma-aloitteisesti ottaa yhteyttä ja tarjota uusia levyjä suoraan soittoon.

Kaiken tämän levykeräilyn ohella olen tehnyt hiukan "oikeita töitä" ja koittanut viettää jokusen vapaapäivänkin. Pyrin kuitenkin kesänkin aikana lisäämään soittoon viikottain uudet toivekappaleet, viikon klassikkoalbumin sekä erinäisiä yksittäisiä ohjelmia.

Toivottavasti Lasten oma radio soi teillä kesälläkin!

Luca

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti