maanantai 30. kesäkuuta 2014

Aivan tavallinen maanantai

Lasten oma radio aloitti aamukuudelta perinteeksi muodostuneella Vihreän viserryskoneen aamulaululla ja soitti sitten valikoiman uutta ja vanhaa lastenmusiikkia - poppia, rokkia, iskelmää, räppiä, kansanlauluja ja vaikka mitä tyylejä, joita lapsille on Suomessa levytetty vuosikymmenten saatossa.

Iltaohjelmana kuultiin maanantaiseen tapaan Isoäidin levyaarteet, ja kahdeksasta kymmeneen olivat vuorossa iltalaulut eli Unimusiikki. Viimeisenä soittolistalla oli Vihreän viserryskoneen "Nyt on laulut laulettu". 

Kuten joka ilta kuluneen 2,5 vuoden aikana.

Tänään oli aivan tavallinen maanantai.

1 kommentti:

  1. Niin, kylläkin suuriltaosin tavallinen maanantai, mutta hyvin yllätyksellinen juttu minulle, tapahtui Isoäidin Levyaarteiden aikaan. Olihan alkuperäiseltä nimeltään "Lykkeliten-kappale" tuttu jo 70-luvun puolelta alkaen useiden, ruotsinkielisten äänitteiden kautta ja muutamia vuosia sitten, kuulin sen myös Norjaksi, joka lienee sen aivan alkuperäinen kieli ja Olin miettinytkin, että kass, kun ei ole käännetty suomeksi, saaden näinollen useita, erilaisia suomenkielisiä äänitteitä ja tulisi varsinaiseksi "lastenhitiksi?" Vaan eipäs, kun kuulin sen nyt sitten ekan kerran suomeksi Mattilan Tuulevin esittämänä, sinäänsä tutulla introlla, välisoitoilla jne niistä useista, ruotsinkielisistäkin versioista. Enpäs edes tiennyt, että Helismaan Repe, olisi tuonkin kääntänyt, ennen kuin selvisi äsken Ylen Suomalaisen Musiikin Tietokannan kautta, mutta voisin sinäänsä kuvitella, kun joku Musarit-lapsiryhmä, olisi bändeineen sen levyttänyt ja tuosta, olisi varmasti tullut hyvä juttu unimusan puolelle? Ja jos nyt ollaan tarkkoja tuon aamun ekan ja -illan vikan perinnelaulujen suhteen, niin Maailman Lapset-LP, oli Epävirallisella Tarkkailijalla lainassa ajalla tiistai 7 - lauantai 18.2.2012, josta se vieraili Toimituksessa ajalla torstai 9 - lauantai 11.2.2012 ja saatiin soittoon siinä huhti/toukokuun vaihteessa ja olihan ollut aikomus ehdottaa tuota "Nyt on laulut laulettu" jokapäiväiseksi päätöskappaleeksi, mutta Toimituksessahan oltiinkin nopeampia ja vielä "lisäbonuksena" tuo "Aamulla," jonka tajusin tulevan perinteeksi tiistaina 1.5.2012 ja sinä aamuna, oli seuraavaksi vuorossa Seppo Kuusikon "Lypsylaulu." Ehkä nettiselaimeni oli hieman onneton, kun nyt tulee toistaistauko, sillä kun "laulut oltiin laulettu," se jälleen hyppäsi himpun taaksepäin Sinikka Sokan "Yö on ystäväni-kappaleen" puoleenväliin ja näinollen, laulettiin laulut myös uudelleen! Vaan miten nyt sitten, eli toimiiko Toimituksen entinen sähköpostiosoite tauvosta huolimatta, voiko jopa siihen lähettää Omia Ohjelmia talteen toivottavaa jatkoa ajatellen, miten ylipäänsä käy kotisivun, sillä näiden Blogien oletan säilyvän entisellään ja Musiikkisokkeloon myös kirjoituksia tulevan? Mutta näillähän mennään ja eivätköhän ne äänitteet ja mahdolliset muut sellaiset, vielä joku päivä ole onnellisesti siiretty järjestlmään soitettavaksi jossakin muodossa jonkun streamin kautta?

    VastaaPoista