maanantai 2. kesäkuuta 2014

Uutinen: Lasten oma radio vaihtaa omistajaa ja lähetysvirta taukoaa kesäkuun jälkeen

Lasten oma radio on lähettänyt ohjelmaa joka päivä aamukuudesta iltakymmeneen 1.1.2012 lähtien, mutta nyt kesäkuun jälkeen tähän tulee tauko.

Päätös keskeyttää netin lähetysvirta johtuu siitä, että Lasten oma radio vaihtaa omistajaa. Alusta saakka radiota pyörittänyt Mediahaloo Oy keskittyy tulevaisuudessa muunlaiseen toimintaan eikä jatka enää Lasten oman radion pyörittämistä. Lasten oma radio myydään kannatusyhdistykselle. Vielä ei osata varmuudella sanoa, missä vaiheessa yhdistys kykenee aloittamaan lähetykset ja minkälaisia ne tulevat olemaan. Lasten oman radion ohjelmapäällikkö ei kuitenkaan vaihdu muutoksen myötä, eli Luca Gargano vastaa edelleen radion sisällöstä.

Kaksi ja puoli vuotta on ollut hieno aika kokeilla, onko tällaiselle toiminnalle tarvetta ja kysyntää, ja vastaus on ollut, että kyllähän sitä on. Kotimainen lastenmusiikki on erittäin pidettyä ja suosittua vaikkei sitä millään kaupallisilla mittareilla mitatakaan. Lasten oma radio ei siis laita pillejä pussiin vaan ainoastaan keskeyttää hetkeksi stream-lähetykset ja keksii samalla koko ajan uusia keinoja tukea kotimaista lastenkulttuuria ja tiedottaa siitä mahdollisimman laajalle yleisölle.

Lähetysvirran ohella Lasten oma radio on kerännyt maan kattavimman lastenmusiikkilevystön, ja esimerkiksi lastenmusiikin erikoisblogi Musiikkisokkelo on yksi suuntaus, johon tullaan panostamaan enemmän jatkossa - eli lastenmusiikkia soitetaan ja siitä myös kerrotaan sekä lapsille että aikuisille. Myös erilaiset soittolistat ja podcastit tulevat olemaan osa radion toimintaa. Toki tavoitteena on saada pian myös lähetykset uudestaan käyntiin!

Miten Lasten oman radion toiminta sitten jatkuu heinäkuusta eteenpäin ja onko mahdollista liittyä tuohon kannatusyhdistykseen tai muuten tukea Lasten oman radion toimintaa? Olkaa huoleti, näihin kysymyksiin vastataan hyvin pian! Vaan nyt nautitaan toistaiseksi viimeinen kuukausi päivittäisistä striimauksista, eli kuunnellaan osoitetta www.lastenomaradio.fi joka päivä aamukuudesta iltakymmeneen!

Kesäkuussa kuullaan mm. hillittömiä Disney-kuunnelmia, kaikkia kevään ja alkukesän uutuuslevyjä ja joka päivä toivotuimpia. Juhannuksena juhlitaan Tove Janssonia soittamalla koko viikonloppu pelkkiä Muumi-aiheisia lauluja. Tällä viikolla viikon levynä kuullaan upea klassikko ja hieno kesäinen musiikkitarina Mörri-Möykyn suvi - joka päivä klo 16.00.

Hyvää alkavaa kesää kaikille Lasten oman radion ystäville! Pysykää kuulolla!

4 kommenttia:

 1. Ensinnäkin, onko siis vihoviimeinen lähetyspäivä sunnuntai 29, vaiko maanantai 30.6.2014, jolloin on laulut laulettu toistaiseksi viimeistä kertaa klo 22 mennessä? Ja toisekseen, ei tullut kertaakaan mitään Mörrimöykyn Suvea viikon 23 aikana, vaan esim. lauantaina 7.6, ainakin täällä päässä homma sekoili jo tuttuun tapaan, että siinä neljän paikkeilla, soi varmaankin aivan oikein esim. Mari Laurilan "Aja hiljaa Isi," jonka perään Karvakuonojen "Ole mulle Kaveri," mutta sitä seuraavan kappaleen aikana, systeemi loikkasi jälleen taaksepäin, jolloin soivat uudelleen kaksi yllämainittua kappaletta ja tämä toistui useita kertoja, eikä Mörrimöykyn Suvea kuulunut sittenkään, vaikka suljin radion ja avasin sen uudelleen hetken päästä, joka toimenpide, on joskus auttanutkin. Ja tosiaan, miten toimitaan äänitteideni kanssa, jotka siellä ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matti hyvä, Mörrimöykyn suvi kuultiin kyllä joka päivä viime viikolla. Tuo takaisin päin loikkaaminen selittyy vain sillä, että kappaleet ovat soineet oman selaimesi välimuistista. En osaa nyt sanoa, miksi jotkut selaimet tekevät niin.

   Striimin viimeinen lähetyspäivä on maanantai 30.6.2014, muta sen jälkeen radion toiminta jatkuu kyllä. Äänitteesi ovat siis turvassa ja tallessa!

   Poista
 2. Hyvä, että ovat turvassa ja -tallessa ja olen sinäänsä myös epäillyt nettiselaintani syypääksi ja olenkin sitä ajatellen kysellyt eräältä ATK-Tukihenkilöltä, miten se tyhjennetään? Ja ainakin edellistä kommenttia julkaistessa, oli taas tuo viheliäinen este, että piti kirjoittaa se, jonka kuvana näki ja vaikka siinä näytti olevan vaihtoehtona, että sen kuvan, voi kuulla myös äänenä, on se ääni erään toisen Blogin kautta koetun perusteella niin epäselvä, ettei siitä ole hyötyä.

  VastaaPoista
 3. Otanpa sittenkin hieman takaisin, kuten huomaat, eli jollette Lukijat ja -Päällikkö, ole kokeilleet todistaa robotittomuuttanne "äänihaastetta" käyttäen, toimii homma seuraavasti: Kun sitten pitää todistaa, valitaan vaihtoehto "hanki äänihaaste," jolloin kuulee tuon kuvan sanoina/numeroina englanniksi ja tuossa, se varsinainen haaste tuleekin, sillä jos pitää käyttää puhetukea, tulee puhetuellakin ohje, että "kirjoita kuulemasi sanat" sillee kivasti samanaikaisesti, kun ne tärkeät sanat/numerot, tulevat englanniksi kuultavaksi ja ne sanat/numerot, tulevat äänellä, jota voisi esim. luonnehtia, että Kommentoija, on soittanut jollekin puhelimella ja se sanojen jakaja, on se linjan toisessa päässä oleva osapuoli, jota sitten kuulet luurista. Ruotsinkielinen vastine on kyllä, että valitse kuva äänenä tms, eli selittää paremmin, mistä on kysymys, eli nähdään kohta, menikö edellinen läpi vain tuurilla, vai voiko jopa oppia kuulemaan kahta ääntä yhtäaikaa, sillä ei näytä ainakaan itseopeteltuna olevan mahdollista toistaa pelkkää englanninkielistä äänihaastetta ilman puhetuen höpinää, että kirjoittaa pitää kuulemansa sanat? Selaimena käytän muuten uusinta IE:eetä.

  VastaaPoista